L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2018 – 2019.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Tallers d’arts visuals a NauEstruch

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat.

Descripció:
L’Estruch ha volgut proposar una nova activitat per donar la possibilitat als alumnes de realitzar un taller d’arts visuals de la mà d’un dels artistes residents a l’Estruch on estan preparant els seus projectes a NauEstruch.
És una activitat on els participants treballaran conjuntament amb l’artista per tal de crear una obra. Cada artista desenvoluparà amb els alumnes la disciplina en la qual està especialitzat.

Objectius:
- Mobilitzar l’estudiant i enriquir les seves experiències artístiques.
- Assistir a un taller amb un artista en residència a l’Estruch.
- Potenciar l’intercanvi entre l’alumnat i els artistes professionals.
- Donar a conèixer què es fa a l’Estruch.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència comunicativa, lingüística i audiovisual.

Programació:
  • MIGUEL ANDRÉS (Performer) – Tardor 2018
  • DO THE PRINT (Fancines) – Febrer 2019

MIGUEL ANDRÉS (Performer)
 
Descripció:
Investigador, existencialista i reflexiu. Miguel Andrés va néixer a Yecla (Murcia) el 1982. Creatiu de vocació va arribar al món de l’art per necessitat, després d’haver estudiat i exercit com a publicista durant més de 10 anys. Comença a desenvolupar la seva obra de forma autodidacta a finals del 2008. Investiga amb diferents disciplines fins que finalment centra l’atenció en el treball amb el seu cos, fent de la performance i el videoart l’eix principal de la seva obra. També centra l’atenció en l’ensenyament del performing art.

Desenvolupament:
Tardor 2018. Un cop formalitzeu la inscripció, l’Estruch es posarà en contacte amb el vostre centre educatiu per concertar la data de realització del taller.
Horari: a concretar
Durada: 2 hores  
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: carrer Sant Isidre, l'Estruch, Sabadell
Cost: gratuït
Observacions: les sessions s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Només es pot inscriure un curs per centre educatiu.
Veure dossier activitats 2018-19

Inscripció:


DO THE PRINT (Fascines)
 
Descripció:
Do the Print és un projecte multidisciplinar que s’estableix a Barcelona el 2012. La seva pràctica neix com a reflexió i debat sobre els processos d’edició i producció. Buscant un diàleg transversal entre la publicació, l’editor, l’autor i el procés de producció on el mitjà es converteix en part del discurs.
Sota aquest context, es creen i produeixen petites publicacions de caràcter interdisciplicar

Desenvolupament:
Febrer 2019. Un cop formalitzeu la inscripció, l’Estruch es posarà en contacte amb el vostre centre educatiu per concertar la data de realització del taller.
Horari: a concretar
Durada: 2 hores  
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: Carrer Sant Isidre, l'Estruch, Sabadell.
Cost: gratuït
Observacions: les sessions s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Només es pot inscriure un curs per centre educatiu
Veure dossier activitats 2018-19

Inscripció:


Informació:
L'Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu
Persona de contacte: Salut Tarruell
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 717 25 71   
Consultar Web

Organització: 
Regidoria de Cultura, l'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu).