L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2017 – 2018.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Fem visible la cultura!

Promou:
L'Estruch. Departament de Cultura, Ajuntament de Sabadell.

Descripció:
"Fem visible la cultura!" és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes experimenten la realització i l'edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils. La finalitat de tot plegat és fer visible i més propera la cultura entre la població i difondre-la a través de les xarxes socials.

estruch 1A quina necessitat, repte o millora dóna resposta?
Es constata que la societat actual consumeix poca cultura, sobretot entre els joves de 16 a 25 anys que van poc al teatre, a veure espectacles, exposicions, sales d'art... Socialment es desconeix molt el procés de creació dels artistes i alhora, els mitjans de difusió de la cultura estan canviant, agafant protagonisme altres formes més actuals de comunicació, com ara les xarxes socials.

Definició del servei:
Els alumnes coneixeran de prop els processos de creació dels artistes i els donaran a conèixer a la població, contribuint en la difusió cultural. Concretament realitzaran entrevistes i editaran vídeos sobre els artistes residents a l'Estruch, a fi de donar a conèixer els seus espectacles i ho faran a través de les xarxes socials. Animaran a la gent a assistir-hi, contribuint així a crear una societat amb més cultura.

estruch 2Accions d'aprenentatge:
- Les accions d'aprenentatge es centraran en la realització d'un vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i l'edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils i programes senzills d'edició.
- Els alumnes per grups de treball faran el seguiment d’un dels artistes o una de les companyies residents a l’'Estruch, documentant la seva jornada de treball, gravant fragments dels seus assaigs i entrevistant els artistes. Seguidament, els participants editaran les imatges enregistrades fent servir els programes i el maquinari del Medialab de l'Estruch. Un cop finalitzats els reportatges, aquests seran penjats al canal del Youtube de la web de l’'Estruch, per fer-ne difusió.

L'activitat es planteja dins l'horari lectiu en dues sessions de 5 hores cadascuna:

  • La primera sessió consisteix en una introducció teòrica i preparació i gravació de les entrevistes.
  • La segona sessió consisteix en l'edició, visualització i reflexió/valoració final.

El professorat portarà a terme les altres 10 hores del Servei Comunitari al centre educatiu, enriquint la proposta del promotor.

estruch 3Competències bàsiques:
- Competència comunicativa ligüística i audiovisual
- Competència artística i cultural
- Competència del tractament de la informació i competència digital
- Competència d'aprendre a aprendre
- Competència d'autonomia i iniciativa personal
- Competència social i ciutadana

Objectius:
- Apropar la Cultura a la població i animar-los a consumir-ne de forma més habitual.
- Comunicar l’art a un públic divers i heterogeni mitjançant la comunicació audiovisual i les xarxes socials, que són noves formes que té la ciutadania per informar al món sobre allò que succeeix a l’àmbit local.
- Conèixer de prop el procés creatiu dels artistes que treballen a una fàbrica de creació d’art contemporani i fer-ho extensiu a la resta de població.

Desenvolupament:
Nombre d’alumnes: 1 grup classe que es reparteix en grups de 6 o 7 alumnes.
Temporalització i horaris: dues sessions de  5 hores cadascuna (de 9.30 a 14.30 h ), a convenir amb el professorat.
Localització del servei: el projecte es porta a terme a L'Estruch, c. de Sant Isidre, 140 (Creu Alta, Districte 2).
Abast territorial: té un interès global (tant a nivell local, però també de Catalunya).

Inscripció:
{iasbutton [1|9142]}

Informació:
L'Estruch. Departament de Cultura, Ajuntament de Sabadell.
Persona de contacte: Salut Tarruell
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfons: 93 717 25 71 - 606 39 07 76
Web