L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2017 – 2018.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Assajos oberts a l'Estruch

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d’educació infantil, educació primària, 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Els artistes i les companyies d’art en viu que es troben en procés de creació a l’Estruch obren les seves sessions d’assaig, mostrant fragments del seu espectacle, per tal que els estudiants coneguin de prop el seu treball artístic i puguin aportar les seves observacions i opinions sobre el projecte que preparen.

Els assistents a l’assaig obert podran gaudir de promocions de descompte i entrades gratuïtes per veure els espectacles programats a l’Estruch.

Objectius:
- Mobilitzar l’estudiant i enriquir les seves experiències escèniques.
- Assistir a un assaig obert d'una obra programada a l'Estruch.
- Potenciar l'intercanvi entre l'alumnat i els artistes professionals.
- Donar a conèixer l'Estruch.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual


PROGRAMACIÓ:

D'octubre a desembre de 2018 s'ofereixen els següents assajos oberts:

  • Companyia Aina Lanas presenta Mawu –  dimecres 10 d'octubre a les 18.30 h
  • Pol Jiménez presenta  La oscilante (work in progress) - divendres 19 d'octubre a les 12.30 h
  • Companyia Trimera presenta IKKAT  - dimecres 24 d'octubre a les 12.30 h
  • Raquel Klein presenta 1,28 - divendres 26 d'octubre a les 12.30 h
  • Companyia Grop presenta Myres dijous 8 de novembre, a les 12.30 h
  • Companyia Branca de Nicolas Julian presenta La branca  divendres 23 de novembre, a les 10.30 h
  • Andreu Casadellà presenta Furtiva dimecres 28 de desembre a les 10.30 h

Veure dossier activitats 2018-19


ASSAJOS OBERTS - D'octubre a desembre 2018


 Companyia Aina Lanas presenta MAWU 

A qui s’adreça: 
Alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional

Descripció:
La temàtica d’aquesta  peça MAWU és principalment la recerca de l’empoderament del cos femení en la dansa. Femení perquè el desenvolupament del treball utilitza els cossos de 6 ballarines dones al servei del moviment i la interpretació. Si triem observar els rituals d’algunes comunitats afro-americanes ens adonem que inclouen la ciència i el coneixement teòric així com l’experimentació; de fet la dansa, així com la música, formen part dels rituals religiosos, espirituals i socials de la comunitat. Esdevenen masses de cossos que parlen en moviment dels elements que construeixen les seves estructures; deïtats, fertilitat, conflicte, celebració, mort, poder, perdó, natura, etc. MAWU és la part femenina d’una de les deïtats més importants del panteó Fon, MAWU-LISA.
Mawu-Lisa és un ser complex i andrògin compost per Lisa, que connecta amb el sol, el dia i l’est i per Mawu, que connecta amb la lluna, la nit i l’oest. Dues forces oposades que poden comparar-se al Ying i el Yang.  
Mawu s’associa a la terra, la fertilitat, la maternitat, l’amabilitat, el perdó i l’alegria. Tòpics que envolten constantment la figura de la dona. La peça que porti aquest nom parlarà d’aquests tòpics des de diferents perspectives i del procés pel qual s’hi arriba. 
 
La coreògrafa treballa la dansa en aquesta peça amb aquesta idea d’obtenir cossos lliures i expressius amb ments obertes a l’exploració, les ballarines tenen un ampli coneixement de les diferents tècniques de dansa com el vogueing, el floorwork, el contact o l’afro i, per tant les intèrprets oferiran disponibilitat per generar un resultat d’estil ple de mestissatge. Una ‘dansa mestissa’ que combina dansa urbana, afro, contemporània.
Desenvolupament:
Data: dimecres 10 d'octubre
Hora inici: 18.30 h 
Durada: 1 hora
Aforament: 160 alumnes
Lloc de realització: Teatre de l'Estruch
Cost: gratuït
 
Inscripció:

Pol Jiménez (dansa) presenta La oscilante (work in progress)

A qui s’adreça: 
Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i adults

Descripció:
Entenent el moviment com acció sense gènere determinat i la dansa com un acte de transformació, l’artista vol trobar-se amb determinades estètiques corporals de la dansa espanyola i permetre’s amb elles traslladar-se a altres territoris, comprovant com modifica el seu cos i el corpus de la pròpia dansa espanyola. Veure el Agènero de la seva dansa en moviment. Deconstruir el seu cos de dansa espanyola qüestionant el binari del seu lèxic corpori. El de l’home i el de la dona. Alquímia de passos i postures. Mesclarà fins que es difuminin les diferències. Vol ballar des de la seva Dansa Agènero.
 
Desenvolupament:
Data:  divendres 19 d'octubre
Hora inici: 12.30 h 
Durada: 1 hora
Aforament: 160 alumnes
Lloc de realització: teatre de l'Estruch
Cost: gratuït

Inscripció:


Companyia Trimera (circ) presenta IKKAT

A qui s’adreça:
Alumnes d’ESO, batxillerat, formació professional i adults

Descripció:
IKKAT és una combinació de trapezi, poesia i música en directe.
La Sophie i la Lara (trapezistes) i la Irene (violinista) són les artífex de la companyia Trimera, creada per aprofundir en la fusió de poesia, circ i música, una combinació que produeix efectes hipnòtics en els espectadors. Màgia pura.
 
Desenvolupament:
Data: dimecres 24 d'octubre
Horari: 12.30 h
Durada: 1 hora
Aforament: 125 alumnes
Lloc de realització: La Vela de l'Estruch
Cost: gratuït

Inscripció:   
 


Raquel Klein (dansa) presenta 1,28
 
A qui s’adreça:
Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i adults

Descripció:
1,28 és l’origen del treball de la peça Wu Wei. Es troba en fase de creació en paral·lel amb tots els seus elements: cos, so i espai-llum. L’artista s’interessa en l’estudi del temps i la seva percepció. És un treball al voltant d’imatges que viatgen a través de la mirada, de l’observació. El temps no és tangible, només percebem els seus efectes. L’aturada del moviment no és el mateix que la suspensió del temps; un objecte immòbil està tan immers en el temps com un  objecte en moviment.
És un treball físic a la recerca de la dramatúrgia del cos, de l’estat que transcorre i viatja en l’obra. Gira al voltant de la investigació corpòria.
 
Desenvolupament:
Data: divendres 26 d'octubre
Horari: 12.30 h
Durada: 1 hora
Aforament: 160 alumnes
Lloc de realització: teatre de l'Estruch
Cost: gratuït
 
Inscripció:   
AFORAMENT COMPLET

Companyia Grop (circ) presenta Myres

A qui s’adreça: 
Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i adults

Descripció:
Myres és un espectacle de circ actual inspirat en les Moires, figures presents en la mitología de diverses cultures europees.  En la mitologia grega, les Moires eren les personificacions del destí. Controlaven el metafòric fil de la vida de cada ésser humà des del naixement fins la mort i fins i tot després, a l’Hades. Elles són una imatge simple i fàcilment reconeixible, però amb un fort i clar concepte. Una figura mitológica que ens porta immediatament a un lloc comú: la idea d’un destí fixat, manipulat per factors externs a l’individu, en els que no pot influir, quedant així sotmès al que altres han decidit i establert.
 
Desenvolupament:
Data: dijous 8 de novembre
Horari: 12.30 h
Durada: 1 hora
Aforament: 160 alumnes
Lloc de realització: teatre de l'Estruch
Cost: gratuït

Inscripció:   
 AFORAMENT COMPLET


Companyia Branca de Nicolas Julian (circ) presenta La Branca

A qui s’adreça:
Alumnes d'educació primària i 1r cicle d'ESO

Descripció:
Branca és un duet entre un home i una blanca. És també un espectacle que permet crear un lligam orgànic i sensible amb el públic.
De la solitud al retrobament de l’altre, aquesta nova creació permet a l’espectador retrobar-se amb la seva pròpia història, aquella d’un ésser que està viu, posat en moviment per les seves pròpies emocions.
 
Desenvolupament:
Data:  divendres 23 de novembre
Horari: 10.30 h
Durada: 1 hora
Aforament: 160 alumnes
Lloc de realització: Teatre de l'Estruch
Cost: gratuït

Inscripció:   
  


Andreu Casadellà (circ) presenta Furtiva

A qui s’adreça:
Alumnes d'educació primària i 1r cicle d'ESO

Descripció:
El jurat dels premis Zirkòlika pensa que… “Per aconseguir combinar múltiples disciplines i fer-ho pujat a un aparell poc vist actualment. Per inspirar-se en un poema que parla de la descoberta i de la satisfacció d’aconseguir treballar en allò que t’agrada. Per la proposta arriscada, pels resultats excel·lents, per una molt bona tècnica i per la gran projecció que té per endavant, guanya el premi Artista Emergent... Andreu Casadellà”.  És important que segueixi fent circ a Catalunya. Gales, festivals, trobades, conferències... No es tracta de veure qui és el millor; es tracta de crear difusió. Crear moviment i mantenir viu el circ.
 
Desenvolupament:
Data:  dimecres 28 de novembre
Horari: 10.30 h
Durada: 1 hora
Aforament: 125 alumnes
Lloc de realització: La Vela de l'Estruch
Cost: gratuït

Inscripció:   
 


Informació:
L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)
Persones de contacte: Salut Tarruell
Telèfon: 93 717 25 71 (matins de 10 h a 14 h)
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
Organització:
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)