L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, és un centre de producció i difusió d’art contemporani situat en les rehabilitades instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Ca l’Estruch de Sabadell. Aquest centre cultural municipal ofereix recursos –espais, eines, formació, difusió– per a creadors de diferents perfils i disciplines. A l’Estruch s’hi troben tant artistes professionals reconeguts a nivell internacional com creadors emergents que tot just comencen la seva carrera. Hi conviuen investigadors i artífexs de totes les àrees artístiques: escèniques, musicals, visuals... L’Estruch esdevé un escenari excepcional per desenvolupar experiències educatives que permetin el contacte dels estudiants amb els processos de treball del creador contemporani, professió on la interdisciplinarietat és cada cop més necessària i habitual.
Les propostes pedagògiques que us presentem, pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observació, l’anàlisi i la participació dels estudiants en els projectes artístics que s’estan desenvolupant en la temporada actual de l’Estruch, així com animar-los a qüestionar les idees precon-cebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Enguany, continuem oferint les activitats i tallers que tan bona acollida han tingut en cursos anteriors, i que trobareu descrites a continuació, així com les visites dinamitzades a La Vela, la carpa de circ de l’Estruch, que vam iniciar el curs passat amb molt bona acollida.
Amb tot plegat, esperem despertar i estimular l’interès dels infants i joves per la creació contemporània, convidant-los a descobrir un espai de producció, difusió i formació artística que tenen molt a prop de casa seva, apostant per la formació d’un públic informat i amb esperit crític. A continuació, us presentem les activitats educatives que hem programat a l’Estruch pel curs 2017 – 2018.
Us hi esperem!

estruchenviu@ajsabadell.cat

Assajos oberts a l'Estruch

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d’educació infantil, educació primària, 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Els artistes i les companyies d’art en viu que es troben en procés de creació a l’Estruch obren les seves sessions d’assaig, mostrant fragments del seu espectacle, per tal que els estudiants coneguin de prop el seu treball artístic i puguin aportar les seves observacions i opinions sobre el projecte que preparen.

Els assistents a l’assaig obert podran gaudir de promocions de descompte i entrades gratuïtes per veure els espectacles programats a l’Estruch.

Objectius:
- Mobilitzar l’estudiant i enriquir les seves experiències escèniques.
- Assistir a un assaig obert d'una obra programada a l'Estruch.
- Potenciar l'intercanvi entre l'alumnat i els artistes professionals.
- Donar a conèixer l'Estruch.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual

Veure dossier activitats 2017-18


PROGRAMACIÓ:

Pel primer trimestre del curs 2017-18 oferim els següents assajos oberts:

  • En Raul Canaz presenta l’espectacle Sinapsis(circ) i la Val Jauregui presenta l’espectacle Corazonadas20 d’octubre de 2017, a les 10.30h
  • La Companyia Psirc presenta l’espectacle El meu nom és Hor (circ)8 de novembre de 2017, a les 12.30h
  • La Companyia Wilky Troc presenta l’espectacle Etairas (dansa teatre) 10 de novembre de 2017, a les 12.30h
  • La Companyia Jadeo Teatro presenta l’espectacle Vivo sin vivir en mí (dansa) 24 de novembre, a les 12.30h
  • La Companyia Thomas Noone Dance presenta l’espectacle Closer (dansa) 29 de novembre, a les 12.30h

**Properament publicarem els assajos oberts programats pel segon i tercer trimestre del curs**


ASSAJOS OBERTS DEL PRIMER TRIMESTRE


1. Companyia Raul Canaz, Sinapsis i Val Jauregui Corazonadas (circ)

A qui s’adreça:
Alumnes de 2n cicle d’educació infantil (P4 i P5) i educació primària.

Descripció:
Per al Raul Cañas (de nom artístic Raul Canaz) el malabarisme i la corda fluixa són la combinació perfecta per poder expressar-se. Els objectes que volen creen una atmosfera de màgia, mentre que l’equilibri a la corda fluixa manté el suspens. Amb “Sinapsis” pretén que el públic faci una mirada als pensaments, idees,... que donen lloc a la creativitat de l’artista. L’actuació vol portar a l’espectador a veure què passa per la ment del malabarista.
La Val Jauregui amb “Corazonadas” busca la sensació de benestar i felicitat que li provoquen algunes coses, que per altres persones poden ser insignificants, però que per a ella representa quelcom important. Per aconseguir-ho explora diferents possibilitats dins l’antipodisme (malabars amb els peus); experimenta amb patrons que es formen amb pilotes movent-se a través de les 4 extremitats de l’artista.
Vídeo de Raul Canaz
Vídeo de Val Jauregui

Desenvolupament:
Data:  divendres 20 d’octubre de 2017
Horari: 10.30 h
Aforament: 160
Lloc de realització: La Vela
Cost: gratuït

Inscripció:


2. Companyia Psirc, El meu nom és Hor (circ)

A qui s’adreça:
Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
La companyia Psirc, guanyadora del Premi Zirkolika 2012 a la millor companyia novell, presenta ara el seu segon espectacle, “El meu nom és Hor”. Inspirant-se ens referents surrealistes, es tracta d’ una peça basada en poesia visual, expressió personal i tècnica de circ, el mans a mans, la manipulació d’objectes, les marionetes, l’estudi de moviment i tot el que el camí aporta a una creació: “Això que us ensenyarem no us farà més intel·ligents ni virtuosos, ja que el nostre circ no és ni escola ni església. Aquí no hi ha passat, present ni futur. No tenim cap intenció, ni tan sols la d’enganyar-vos. Nosaltres no argumentem. No volem demostrar, denunciar ni ensenyar res. Ni tan sols volem convèncer-vos del contingut de la nostra representació, en el cas que preferiu considerar-la buida. Podria semblar que no fa falta que vingueu. Però no és així”.

Veieu un vídeo promocional de l’espectacle
Més informació

Desenvolupament:
Data: dimecres 8 de novembre
Horari: 12.30h
Aforament: 160
Lloc de realització: La Vela
Cost: gratuït

Inscripció:   


3. Companyia Wilky Troc, Etairas (dansa teatre)
 
A qui s’adreça:
Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
La companyia Wilky Troc, de la coreògrafa Meritxell Checa, torna a l’Estruch, després d’haver-hi presentat amb èxit peces com “Last Picture” i “Protocolo”. “Etairas” –interpretada per Meritxell Checa i Sophie Thirion–, és una peça que parla de la dona, de les dones i dels tòpics de les dones, tal i com la societat les anomena i tal i com elles mateixes es descriuen. “Etairas” vol mostrar l’interior de les dones, la seva sensibilitat i la seva mirada, així com el seu pensament. Vol mostrar la força que hi ha dins d’aquells cossos de sensualitat extrema, i la intel·ligència que trobem a la seva manera de fer, de moure’s, de viure. L’obra també parla de la bellesa de l’ésser humà, de la profunditat i de l’harmonia dels sentits, parlant al mateix temps de la vida i dels judicis socials, els seus rols i els seus límits.
 
Veieu el vídeo promocional de l’espectacle
 
Desenvolupament:
Data: divendres 10 de novembre
Horari: 12.30h
Aforament: 160
Lloc de realització: teatre de l’Estruch
Cost: gratuït

Inscripció:   


4. Companyia Jadeo Teatro, Vivo sin vivir en mí (dansa contemporània)
 
A qui s’adreça:
Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
“Vivo sin vivir en mí” neix a partir de l’exhaustiu entrenament corporal i pràctica performativa anomenada “Body Weather”, un sistema de treball creat pel mestre Min Tanaka i desenvolupat a Catalunya per Andrés Corchero, director i coreògraf de la companyia Jadeo Teatro. La peça està formada per cinc intèrprets on les atmosferes –per mitjà de les llums, espai sonor, efectes visuals, cants i cossos que dansen– conflueixen per crear una experiència que roman viva en el cos d’aquell que la mira. En aquesta peça, la companyia intenta acostar-se a la mística, a l’experiència on es busca la unió de l’ànima humana amb allò sagrat durant la nostra existència terrenal. Els intèrprets s’endinsen en el cos espiritual i el cos terrenal a partir d’alguns textos inspiradors que parlen d’aquest tema des de diferents òptiques (Teatro de signos y transparencias d’Octavio Paz, La gravetat i la gràcia de Simone Weil i alguns textos de Santa Teresa de Jesús).
 
Veieu el vídeo promocional de l’espectacle
Més informació

Desenvolupament:
Data: 24 de novembre
Horari: 12.30h
Aforament: 160
Lloc de realització: teatre de l’Estruch
Cost: gratuït

Inscripció:   


5. Companyia Thomas Noone Dance, Closer (dansa contemporània)
 
A qui s’adreça:
Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
La reconeguda companyia de dansa contemporània Thomas Noone Dance presenta un nou espectacle concebut com un desafiament a la relació entre el públic i els ballarins, per tal d’aconseguir que la trobada amb l’espectador sigui més propera i democràtica. “Closer” és una peça concebuda per ser representada en pista circular, i per això el seu espai de creació serà La Vela, la carpa de l’Estruch. Els 270º de distribució del públic requereixen trencar la visió tradicional en dues dimensions; el moviment és creat per ser vist des de tots els angles i ha de permetre la utilització de noves eines coreogràfiques. Tot això , sense abandonar la línia de treball habitual de la companyia, centrada en posar en qüestió la nostra identitat: qui som i com manifestem la nostra humanitat mentre intentem controlar el nostre costat animal.

Veieu el vídeo d’un espectacle anterior de la companyia
Més informació

Desenvolupament:
Data: 29 de novembre
Horari: 12.30h
Aforament: 160
Lloc de realització: La Vela
Cost: gratuït

Inscripció:   


Informació:
L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)
Persones de contacte: Isabel Gómezi Salut Tarruell
Telèfon: 93 717 25 71 (matins de 10 h a 14 h)
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la." data-cke-saved-' + path + '\'' + prefix + ':' + addy59135 + '\'>'+addy_text59135+'<\/a>'; //-->
 
Organització:
Regidoria de Cultura. L'Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu)