A STYLIZED REPETITION OF ACTS. ARTS VISUALS

Marta Pujades analitza críticament la construcció de la masculinitat des de la dansa clàssica, amb patrons molt marcats sobre el fet de ser dona o home.

Dia: 25/11/2017 | Hora:19:00h | Telèfon: 93 717 25 71 | Lloc: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: A les 19 h

A stylized repetition of acts busca reflexionar i analitzar críticament la construcció de la masculinitat des del marc de la dansa clàssica. La sexualitat associada al ballet clàssic és marcadament heterosexual i reprodueix definicions molt acotades del que significa la feminitat i la masculinitat. Fins i tot la forma de ballar es diferencia segons el sexe, sent en general els moviments dels homes més pesats i atlètics a més de tenir vetat l’ús de puntes. Podríem equiparar l’entrenament diari a la barra, que modela dia a dia el cos i els moviments dels ballarins amb el que Judith Butler va denominar una “repetició estilitzada d’actes” pel que fa a la consecució d’una identitat com a home o dona.

Marta Pujades (Palma, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i graduada al Màster Fotografia i Disseny per la Universitat Pompeu Fabra i Elisava. Ha realitzat residències a Michael Horbach Stiftung (Colònia) i a Addaya Centre d’Art Contemporani, Alaró (Mallorca). Ha rebut diversos premis i ajuts a la creació jove, la seva obra s’ha pogut veure en espais com la Sala d’Art Jove, Barcelona; Intransit, Madrid; Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma; MUU Gallery, Helsinki o GetxoPhoto per citar-ne algunes.


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR