ON AIR. ANA PAULA SANTANA. PERFORMANCE

Dia: 05/04/2013 | Hora:17:00h | Preu: Gratuït | Telèfon: 93 717 25 71|Lloc:Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. Veure Plànol

Horari: A la tarda, a les 5

ON AIR
Performance d'Ana Paula Santana
Sala d'exposició a l'Estruch.

M'interessa la veu radiofò
nica perquè imagino el locutor, el nas del locutor, la cabina: les parets, la taula, els micròfons, la cadira, el llum vermell d'ON AIR.
I el nas, i la cadira, i gairebé la dimensió de la cabina són regals que puc tenir. És inevitable la imatge. La veu del locutor comporta l'auralidad de l'estació de ràdio.

Partint des de la cabina com a hàbitat i lloc de propulsió de la veu mediàtica, ON AIR és un exercici que reflexiona sobre la veu en ràdio. El fil conductor és un guió radiofònic que indaga sobre les formes actuals d'oratòria poètica. Aquest programa, que en el seu contingut i reflexiona sobre els usos de la veu com a instrument estètic, és interpretat en dues cabines radiofòniques, una hermètica i una altra oberta, sotmetent el locutor a dues versions del mateix programa.

Ana Paula Santana González (Guadalajara, 1985)
Estudia Ciències de la Comunicació i posteriorment Creació Literària.
Des del 2008 comença a produir programes radiofònics a Mèxic per Radioglobal.org, poc després el podcast de Revista Replicant i simultàniament col · labora en Xarxa Ràdio UdG. El seu treball s'enfoca en la investigació del llenguatge, la veu humana i la ràdio. Els formats en què treballa oscil · len entre performance, poesia, art sonor, música, instal · lació i videoart. Va estudiar el Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona i en aquesta ciutat el seu treball ha estat exposat a Hangar, Convent Sant Agustí, CCCB, ia Mèxic en Sociacusia i al Museu d'Art de Zapopan.


ON AIR
Performance de Ana Paula Santana
Sala de exposición del Estruch

Me interesa la voz radiofónica porque imagino al locutor, la nariz del locutor, la cabina: las paredes, la mesa, los micrófonos, la silla, la luz roja de ON AIR.
Y la nariz, y la silla, y casi la dimensión de la cabina son regalos que puedo tener. Es inevitable la imagen. La voz del locutor trae consigo la auralidad de la estación de radio.

Partiendo desde la cabina como hábitat y lugar de propulsión de la voz mediática, ON AIR es un ejercicio que reflexiona sobre la voz en radio. El hilo conductor es un guión radiofónico que indaga sobre las formas actuales de oratoria poética. Este programa, que en su contenido ya reflexiona sobre los usos de la voz como instrumento estético, es interpretado en dos cabinas radiofónicas, una hermética y otra abierta, sometiendo al locutor a dos versiones del mismo programa.

Ana Paula Santana González (Guadalajara, 1985)
Estudia Ciencias de la Comunicación y posteriormente Creación Literaria.
Desde el 2008 comienza a producir programas radiofónicos en México para Radioglobal.org, poco después el podcast de Revista Replicante y simultáneamente colabora en Red Radio UDG. Su trabajo se enfoca en la investigación del lenguaje, la voz humana y la radio. Los formatos en los que trabaja oscilan entre performance, poesía, arte sonoro, música, instalación y videoarte.
Estudió el Màster en Arte Sonoro de la Universidad de Barcelona y en esta ciudad su trabajo ha sido expuesto en Hangar, Convent Sant Agustí, CCCB; y en México en Sociacusia y en el Museo de Arte de Zapopan.


Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Com arribar-hi:
Autobusos urbans: (www.tus.es)
Parades properes
Embarcador L5 L8 L55 F5
Francesc Macià L1 L3 L5 L8 L55 F1 F5

Afegeix l'activitat al teu mòbil


Capturant aquest codi QR
amb la càmara del teu smartphone
podràs afegir el lloc, telèfon, adreça,...
de l'activitat al calendari del teu mòbil

 Informació Codis QR