NOU POSTGRAU EN ESCENIFICIACIÓ I TECNOLOGIA DIGITAL

L’Estruch col·labora en el nou el Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital, que ha dissenyat l’Institut del Teatre, una formació innovadora i pionera a Espanya, que té l’objectiu de facilitar als professionals de les arts en viu, sobretot als qui es dediquen a les arts escèniques, la incorporació de les tecnologies digitals com un recurs escènic més. El postgrau té com a col·laboradors l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Màster d'Art Sonor de la Facultat de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, la comunitat de creadors audiovisuals Telenoika, el centre de producció i recerca d'arts visuals Hangar, i la fàbrica de creació de les arts en viu L'Estruch, col·lectius que s’han aplegat en una xarxa de col·laboració on convergeixen entitats i institucions del territori amb interessos i continguts comuns per tal d’enriquir el projecte de formació professionalitzadora impulsat per l'Institut del Teatre.

El postgrau s’adreça tant a professionals dels àmbits de l’escenografia, la direcció d’escena, la dramatúrgia, la interpretació, la coreografia o la dansa, així com a perfils tècnics dels àmbits de l’audiovisual i multimèdia, el disseny de so i la il·luminació. Alhora, les persones graduades en arquitectura, disseny o comunicació audiovisual, i aquelles que treballen les arts visuals en general, són també destinatàries de la formació, en tant que els permetrà explotar les possibilitats que ofereix la tecnologia digital (imatge, llum, so i interacció) en les seves creacions.   

Les inscripcions al postgrau estan obertes fins al 15 d'octubre de 2019, la matrícula fins el 30 d’octubre. Les classes es duran a terme entre els mesos de gener i desembre de 2020, preferentment els divendres tarda i dissabtes.

El postgrau es desenvoluparà a partir de pràctiques on s’experimentaran els coneixements i les eines adquirides. Simultàniament, s’analitzarà la manifestació artística contemporània mitjançant seminaris i conferències, a càrrec de artistes i professionals destacats de les arts en viu de l’actualitat.

Consulta el web de l’Institut del Teatre per més informació: https://www.institutdelteatre.cat/estudis/oferta/masterspostgraus/escenacontemporania/postgrau-escenificacio-i-tecnologia-digital.htm

Sessions informatives per saber-ne més a l'Institut del Teatre (Plaça Margarida Xirgu, s/n) el:

- 19 de setembre a les 11h

- 9 d'octubre a les 18h